Παραγωγή ταινιών: Από την Ιδέα στη Μεγάλη Οθόνη | Τετραήμερο masterclass με τους θρυλικούς παραγωγούς ταινιών του Χόλιγουντ, Sid Ganis και Nancy Hult Ganis

To HellenicAmericanCollege/HellenicAmericanUniversity σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν εντατικό σεμινάριο γύρω από το μαγικό ταξίδι ενός παραγωγού ταινιών με τον Sid Ganis, πρώην εκλεγμένο Πρόεδρο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και τη Nancy Hult Ganis, Αμερικανίδα τηλεοπτική και κινηματογραφική αρθρογράφο, συγγραφέα, παραγωγό καθώς και συνιδρυτή και συνεργάτη της Out of the Blue…Entertainment.

  • 1ο Μάθημα – Ανάπτυξη σεναρίου – Σεναριογραφία/έρευνα

Από μια πρωτότυπη ιδέα, βιβλίο, άρθρο, είδηση, σε ένα σενάριο για οπτικά μέσα. Το συγκεκριμένο μάθημα θα εστιάσει στη σημασία μιας ιστορίας — ανάπτυξη χαρακτήρων, δημιουργία ύφους, ρεπεράζ και πόσο σημαντικό είναι να είναι το σενάριο στιβαρό πριν επικοινωνήσετε με έναν σκηνοθέτη και στη συνέχεια με ηθοποιούς.  Η κότα ή το αβγό; – πότε και πώς να πουλήσει την ιδέα ή το σενάριο.

  • 2ο Μάθημα – Καθοδήγηση της ομάδας – Αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης

Pre-production. Πώς το σενάριο οδηγεί στον σκηνοθέτη, τον κινηματογραφιστή, τον ατζέντη, τους ηθοποιούς, τους σχεδιαστές παραγωγής, τον ενδυματολόγο και τις μυριάδες ταλέντων που συγκεντρώθηκαν για να δώσουν ζωή στην ιστορία.

  • 3ο Μάθημα – Ώρα για δράση – Ο χαμός στα γυρίσματα και οι άρχοντες των δαχτυλιδιών

Πώς η οικογένεια των συμμετεχόντων σε μια ταινία δουλεύει στις διάφορες τοποθεσίες, πώς το κάθε τμήμα καθοδηγεί τη δική του ομάδα από τους καλλιτέχνες στους υπεύθυνους για τον φωτισμό στα γυρίσματα, τις κατασκευές,  τα προς χρήση αντικείμενα, την προετοιμασία αλλά πάντα σε συντονισμό με τον παραγωγό(-ούς) για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα λειτουργούν ομαλά και έγκαιρα.  Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

  • 4ο Μάθημα – Όταν σταματήσει το γύρισμα – Σύνθεση όλων των μερών. 

Editor, sound mixer, recording artists, special effectsαρχίζουνναδουλεύουνπάνωστομοντάζ. Σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο, αυτό μπορεί να ξεκινήσει ταυτόχρονα με το γύρισμα, αλλά ολοκληρώνεται στο τέλος αυτού για να λύσει τυχόν προβλήματα, να εισάγει τα απαραίτητα στοιχεία, να διορθώσει τυχόν ελαττώματα στους διαλόγους και να ολοκληρώσει τη μουσική επένδυση. Με την ολοκλήρωση της ταινίας, το μάρκετινγκ και η διανομή λαμβάνει χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ημερομηνία: 23, 27, 28 & 29 Ιουνίου 2022

Τοποθεσία: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Συνεδριακός χώρος, 4ος όροφος
Μασσαλίας 22, Αθήνα

Θέσεις: Διαθέσιμες 15 θέσεις

Κόστος: 250€

Πληροφορίες: 2103680919 – www.hau.gr