Συνάντηση με την Naomi Novik | Online εκδήλωση για εφήβους κι άλλους βιβλιόφιλους

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους νεαρούς τους φίλους σε διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα της τριλογίας του Σχολομαντείου Naomi Novik το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 18:00.

Η διάσημη και πολυβραβευμένη Αμερικανή συγγραφέας συνομιλεί για πρώτη φορά με τους έφηβους  -αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία- βιβλιόφιλους από την Ελλάδα! Την εκδήλωση συντονίζει η μεταφράστρια της σειράς βιβλίων Σχολομαντείο, Βούλα Αυγουστίνου. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) και πραγματοποιείται online μέσω Zoom.

Ελάτε να γνωρίσουμε την Γκαλάντριελ (ή Ελ) που φοιτά στο Σχολομαντείο, μια σχολή για έφηβους μάγους, ένα «σχολείο επιβίωσης» χωρίς δασκάλους, χωρίς φίλους, μια αρένα από την οποία λίγοι μόνο καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί. Θα καταφέρει η Ελ να αναδείξει και να τιθασεύσει τις δυνάμεις της, και να αποφοιτήσει από το τρομακτικό αυτό σχολείο διατηρώντας ακέραια την ψυχή της;Μέσα από μία μυθοπλασία που προσελκύει ακόμα και ενήλικες αναγνώστες, η Νόβικ ζυμώνει το υλικό της χωρίς «ηλικιακές εκπτώσεις» και έπειτα αφήνει το οικείο –στους νεαρούς αναγνώστες– περιβάλλον του μαγικού σχολείου να λειτουργήσει υποσυνείδητα.

Η Ναόμι Νόβικ (Naomi Novik) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε ακούγοντας πολωνέζικα παραμύθια και διαβάζοντας Τόλκιν (ήδη από 6 ετών). Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Ο Δράκος της Αυτού Μεγαλειότητας, εκδόθηκε το 2006 και μεταφράστηκε σε 23 γλώσσες. Κέρδισε το βραβείο John W. Campbell για τον Καλύτερο Νέο Συγγραφέα καθώς και τα βραβεία Compton Crook και Locus για το Καλύτερο Πρώτο Μυθιστόρημα. Ζει στη Νέα Υόρκη. Επίσης το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο Nebula για το μυθιστόρημα Uprooted.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 7 Μαΐου 2022, 18:00

Διεύθυνση: Online μέσω Zoom στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά

Παρακολούθηση: Eλεύθερη με προεγγραφές στο website της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr