Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι | Online εκδήλωση για παιδιά

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν γιορτινή εκδήλωση για τους μικρούς βιβλιόφιλους με αφορμή το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι που κυκλοφορεί σε εικονογράφηση της Αλεξίας Οθωναίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται online μέσω Zoom το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:00 και η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές).
Μέσα από την αφήγηση της συγγραφέως, μαθαίνουμε την αληθινή ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας που συνέβη κάποια Χριστούγεννα πάνω από 100 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου. Ακολουθώντας την περιπέτεια ενός αγοριού (που μοιάζει λίγο με ξωτικό…), ανακαλύπτουμε τελικά ποιο είναι το πολυτιμότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι: Η επί Γης Ειρήνη και Αδελφοσύνη.


 

Αγγελική ΔαρλάσηΗ Αγγελική Δαρλάση είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας και του The Royal Central School of Speech and Drama και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. Δουλεύει σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση και διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Γοργόνα, Η Ελιά, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς, (σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας), Η ξύπνια βασιλοπούλα και Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά (σειρά Μικρές Καληνύχτες), Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο (μυθιστορήματα). Για βιβλία κι έργα της έχει τιμηθεί µε: Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Αγόρι στο θεωρείο, εκδόσεις Μεταίχμιο • Αναγραφή στον Διεθνή τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη • Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και White Raven από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας Μονάχου για το Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας για το Ονειροφύλακες, εκδόσεις Πατάκη• Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (2010 & 2018) • Έπαινο στον διαγωνισμό συγγραφής του ΚΘΒΕ • Βραβείο σε νέο θεατρικό συγγραφέα Γ.Γ.Ν.Γ- Θέατρο του Νότου.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:00

Διεύθυνση: Online μέσω Zoom

Παρακολούθηση: Eλεύθερη με προεγγραφές εδώ:
https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2021/to-oraiotero-christougenniatiko-stolidi

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture