Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Κείμενα | Dror Mishani – «Τρεις»

Κυκλοφορεί στις 25 Νοεμβρίου

Το διεθνές best seller που χαρακτήρισε τον Dror Mishani
ως το πνευματικό παιδί του Georges Simenon.

 

DEUTCHE KRIMIPREIS

THE TIMES‘ BEST CRIME NOVEL 2020

PRIX MYSTERE DE LA CRITIQUE

Με φόντο το σκηνικό της λιθόχτιστης γειτονιάς Holon στο Τελ Αβίβ, αυτό το αινιγματικό και έξυπνο μυθιστόρημα είναι στην πραγματικότητα ένα περίπλοκο παζλ τριών γυναικών.

Η Όρνα, η Εμίλια και η Έλλα, πολύ διαφορετικές και άγνωστες μεταξύ τους, έχουν κοινό στοιχείο την απελπισία που προκαλούν οι συναισθηματικές και οι υλικές δυσκολίες τους. Τα αριστοτεχνικά ψυχογραφήματα των τριών αυτών προσώπων και η ανατρεπτική και παραπληνητική αφήγηση του Dror Mishani δικαιώνουν όσους τον αποκαλούν «Σιμενόν του Ισραήλ».

«Ο Dror Mishani είναι αδιαμφισβήτητα ο διάδοχος του Georges Simenon»

Le Monde                                                            

«Εξαίσια δομημένο με την έντασή του να κορυφώνεται, ώσπου μας γραπώνει από τον λαιμό την πιο αναπάντεχη στιγμή».

Alexandra Schwartzbrod / Liberation                  
 

«Χωρίς σταγόνα αίματος, αλλά με την ακρίβεια ενός Ζωρζ Σιμενόν, ο Μισάνι γράφει ένα από τα καλύτερα πορτρέτα ψυχοπαθή που έχουμε διαβάσει ποτέ».                                                

Karen Lajon / Le Journal du Dimanche               

«Ντρορ Μισάνι, ο Σιμενόν από το Ισραήλ».

Guy Duplat, La Libre (Belgique)                          

Ο Ντρορ Μισάνι ζωντανεύει τους γυναικείους χαρακτήρες με αξιοθαύμαστη οικονομία -ο αναγνώστης συμπάσχει μαζί τους- κι επιφυλάσσει διάφορες εκπλήξεις καθώς ξετυλίγεται η πλοκή

Mark Sanderson / The Times  

Ο Ντρορ Μισάνι είναι Ισραηλινός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, μεταφραστής, ακαδημαϊκός και ερευνητής της ιστορίας του αστυνομικού μυθιστορήματος. Γεννήθηκε το 1975 στη Χολόν. «Ο Εξαφανισμένος Φάκελος», το πρώτο από τα μυθιστορήματα της σειράς με ήρωα τον αστυνόμο Άβρααμ Άβρααμ, εκδόθηκε το 2011. Τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες και έχουν βραβευτεί στο Ισραήλ (βραβείο Μπέρενσταϊν καλύτερου μυθιστορήματος), τη Σουηδία (βραβείο Μάρτιν Μπεκ) και τη Γαλλία (Βραβείο αναγνωστών των εκδόσεων Points στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος). «Ο Εξαφανισμένος Φάκελος»αποτέλεσε τη βάση για το σενάριο της ταινίας «Fleuve noir» σε σκηνοθεσία του Ερίκ Ζονκά. Το μυθιστόρημα «Τρεις» εκδόθηκε στα εβραϊκά το 2018, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έλαβε το βραβείο Deutsche Krimipreis. Ο Ντρορ Μισάνι ζει στο Τελ Αβίβ με την οικογένειά του και διδάσκει ιστορία και θεωρία του αστυνομικού μυθιστορήματος και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • σελ. 384
  • διαστάσεις: 13.5 x 20.5 cm
  • τιμή με ΦΠΑ: 19,08 ευρώ
  • ISBN: 978-618-5642-00-6