Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Anubis | Eli Brown – Αλλόκοτο

«Αλλόκοτο»

Συγγραφέας: Eli Brown
Μετάφραση: Διονυσία Στεφανοπούλου
Τίτλος Πρωτοτύπου: Oddity
Κατηγορία: Μυστήριο, Νεανική Λογοτεχνία

 

Μια τσαγιέρα που δεν αδειάζει ποτέ, ένας γάντζος που παγώνει ό,τι αγγίζει, μια θράκα που καίει ακατάπαυστα – τα αλλόκοτα είναι καθημερινά αντικείμενα με ξεχωριστές ιδιότητες. Η Κλόβερ Έλκιν, κόρη του γιατρού Κόνστανταϊν, ζει σε έναν τόπο όπου τα θαύματα είναι αληθινά. Διακατέχεται από έμφυτη περιέργεια και ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και δράση, συλλέγοντας αλλόκοτα στα χνάρια της μητέρας της – αντίθετα, ο Κόνστανταϊν την προτιμά πρακτική και συγκρατημένη όπως ο ίδιος.

Καθώς οι εντάσεις στα σύνορα κλιμακώνονται, η Κλόβερ θα βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια: την αποστολή να προστατέψει το αλλόκοτο που της εμπιστεύτηκε ο πατέρας της, εκείνο που μπορεί να δώσει το έναυσμα για την έναρξη ενός πολέμου… ή και για την αποφυγή του.

Στο ταξίδι της, η Κλόβερ θα συναντήσει έναν πετεινό που διοικεί στρατό, μια θεατρίνα που είναι άσος στα ψέματα κι έναν άνθρωπο κυριευμένο από ένα καπέλο που κλέβει μυστικά… Και όλα αυτά ενόσω την κυνηγούν αδίστακτοι κακοποιοί και τα φρικτά δημιουργήματα μιας μάγισσας.

Καθώς ανακαλύπτει την αλήθεια για τους γονείς και το παρελθόν της, η γενναία Κλόβερ θα γίνει ηρωίδα σε μια εναλλακτική εκδοχή των ΗΠΑ του 19ου αιώνα, μπλεγμένη στο κουβάρι της ιστορίας…

Έγραψαν για το μυθιστόρημα «Αλλόκοτο»:

«Ένα συναρπαστικά πρωτότυπο μείγμα περιπέτειας, μαγείας και επικής εναλλακτικής ιστορίας, το ‘Αλλόκοτο’ βρίθει αφηγηματικής άνεσης. Γεμάτο με παράξενους και απολαυστικούς χαρακτήρες -ανθρώπινους και μη-, και με πρωταγωνίστρια μια εξαίσια ηρωίδα, είναι ανεξάντλητα εφευρετικό, ξετυλίγοντας συνεχώς νέα θαύματα με την απίθανη άνεση του μαγικού Κρασοπότηρου, που δεν ξεμένει ποτέ από κρασί.»

– Jonathan Stroud, συγγραφέας των σειρών LOCKWOOD & CO. και BARTIMAEUS

«Προσεκτικά δομημένα σκηνικά, όπως ο Βάλτος του Κρασιού, που δημιουργήθηκε από ένα κρασοπότηρο με ασταμάτητη ροή. Τα βασικά αλλόκοτα της ιστορίας […] συνδυάζουν το κοινότοπο με το αδύνατο σε μια αξιομνημόνευτη περιπέτεια διανθισμένη με ιστορικές αναφορές.»

– Publishers Weekly

«Γραμμένο με ανέμελη γοητεία και διακοσμημένο με τα όμορφα σκίτσα ξυλόγλυπτης αισθητικής της Karin Rytter, το ‘Αλλόκοτο’ προφέρει εκκεντρική περιπέτεια πιστή στο όνομά του.»

—The Wall Street Journal

Βιογραφικό Συγγραφέα:

Όταν ήταν παιδί, ο Eli Brown πίστευε ότι μέχρι τη σημερινή του ηλικία θα είχε σίγουρα γίνει φίλος με ένα γέτι. Με το πρόσφατο μυθιστόρημά του «Cinnamon and Gunpowder», σχετικά με την απαγωγή ενός μάγειρα από πειρατές, βρέθηκε ανάμεσα στους φιναλίστ του California Book Award, καθώς και στις προτάσεις για το San Francisco Public Library One City One Book και το NPR Book Concierge Great Read. O Eli Brown ζει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια, όπου οι σκίουροι θάβουν στον κήπο του βελανίδια και οι γάτες χειρότερα πράγματα.

Στοιχεία Βιβλίου:ISBN: 978-960-623-309-8

Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 416

Τιμή: € 19,90