Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Ακρίτας | Ελένη Σέννοια, «Ο Κεκλημένος»

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος:
  Ο κεκλημένος

Συγγραφέας: Ελένη Σέννοια
Εκδόσεις: Ακρίτας
Α’ έκδοση: Μάρτιος 2021
ISBN: 978-618-85042-8-8
Διαστάσεις: 14 εκ. x 20,5 εκ.
Σελ:  160
Βάρος: 200gr
Λ.Τ:  12 ευρώ

 

[…] «Αφήνω πίσω μου την έρημο και τον πειρασμό των παλιών μου γραμμένων· βασικές έννοιες που κύκλωναν πάντα τα αισθήματά μου. Μπορούσα να τις κοιτώ στα έργα σαν πολιορκημένος, μέχρι που οι πόλεις έπεσαν. Τα αφήνω πίσω μου ως παρελθόν πολλών αιώνων πριν· μα, παραμένουν ως σκηνικά δίπλα στον δρόμο μου, που ζωντανεύουν με το αίμα του Θεού. H θέση τους είναι να συνοδεύουν, μαζί με τον καιρό, τους παίζοντες στη θέαση του Ουρανού. Ένα θέατρο, που έφερε τι σημαίνει να μετέχεις σε κάτι που έχει ήδη γραφτεί και όχι να είσαι εξ αρχής γραμμένος, όπως τα σκηνικά ή το έργο».  Απόσπασμα  από το βιβλίο.

Οι άνθρωποι, όταν αναζητούν την έννοιά τους, το σημείο τους, αναζητούν πάντα τον Θεό. Μια μάνα τον βλέπει στον γιο της. Μια πόλη στον Βασιλιά. Η οικουμένη στους Μεσσίες. Ώσπου ο Ήλιος έδυσε και είδα τον ίδιο τον Θεό σαν Άνθρωπο πάνω στη γη να περπατά… Το Ζωντανό Πνεύμα τον καλεί να αποκριθεί. «Τι επιπλέον είσαι;» Επιστρέφει από την Έρημο, είναι στον Δρόμο, εισέρχεται ανάμεσα στους κεκλημένους. Ένα πνευματικό οδοιπορικό έργο που απευθύνεται σε στοχαστές εννοιών και ζητά από τον αναγνώστη να αφήσει τις έννοιες που γνωρίζει ήδη, για να τις επαναπροσδιορίσει μέσα από τον λόγο της γραφής.

Περιεχόμενα                                                                                                                                ΠΡΟΟΙΜΙΟ  11

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

…σαν Άνθρωπος πάνω στη γη να περπατά…

Ως Έναυσμα    17

«Τι επιπλέον είσαι;»    22

Ο Έρως του εξόριστου ποιητή ή ο Λόγος του

ποιήματος;  27

Η Ζωντανή Προσδοκία   29

Μια αγκαλιά ψυχής μες στη ζωή    37

Ένας μύθος που ζητεί ζωή. Μια αγκαλιά ζωής μες

στην ψυχή   46

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Εφτά χρόνοι και δέκα καιροί

Η Αποτύπωση Εννοιών και το Απτό των Οψίμων   69

Εξ Άδου    76

Έρημος λόγος  83

Κεκλημένος      90

Ο Νόμος εξέρχεται του γράμματος      96

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Τα Τρία δεν αντιλήφθηκα, τα Τέσσερα δεν εννοώ

Εισαγωγή επί λόγου   107

«Λύχνος εις τα πόδια μου ο λόγος σου»    109

Το Εδώ της Ζωής από το Τώρα της Ψυχής   115

Ενώπιον της Έννοιάς Του    120

Η Απώλεια του Φίλου και οι Μάρτυρες του ταξιδιού

του στο Άγνωστο   127

Ο Υιός του Ανθρώπου θα περπατά, θα πέφτει,

θα σηκώνεται, θα περπατά    133

Υιέ του Δαβίδ!    140

Εγώ, ο Κεκλημένος του Θεού     154

Σημείωμα της συγγραφέως

Από τότε που θυμάμαι να αυτενεργώ, είμαι ανάμεσα στο εσωτερικό ενός δωματίου και του κόσμου που με περιβάλλει. Όταν άκουσα τις πρώτες πνευματικές έννοιες, με συνεπήραν. Διεύρυναν την προοπτική του μυστικού μου τοπίου με ζωγραφιές τεράτων γης και σημείων ουρανού. Τι θα μπορούσε να διαταράξει τη σχέση ανάμεσα σε δύο κόσμους που δεν είναι συμβατοί; Η ματαιότητα που τυλίγει τη ζωή, θα έλεγα. Ακολούθησαν λίγα δευτερόλεπτα γενναιότητας που ώθησαν το μυαλό να θέσει το εσωτερικό δωμάτιο ως μέρος της ζωής.  Συνέχεια της πράξης αυτής του μυαλού, είναι η τέχνη των κείμενων που θέτω ενώπιον σας.