Online εκδήλωση για παιδιά παρέα με την Πριγκίπισσα Αθηνά και τον Παρρότο

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδικτυακή εκδήλωση με την συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη και τον εικονογράφο και δηµιουργό κόµικς Τόµεκ Γιοβάνη. Οι δύο τους, θα συστήσουν στους βιβλιόφιλους την Πριγκίπισσα Αθηνά και τον Παρρότο τον παπαγάλο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται online μέσω Zoom το Σάββατο 8 Μαΐου, στις 12:00 και η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές).

Η σειρά «Πριγκίπισσα Αθηνά» από τις εκδόσεις Πατάκη, έχει για ηρωίδα της μια πριγκίπισσα που δεν επαναπαύεται στα φορέματα και στα βατραχάκια της. Είναι δυναμική, εκρηκτική, αυθόρμητη, μαχητική, έχει απορίες, βρίσκει απαντήσεις, δεν επαναπαύεται ποτέ. Και έχει απεριόριστες δυνατότητες. Πάρτε μαζί σας χαρτιά, μολύβια, και πολλή φαντασία και ελάτε σε µια διαδικτυακή συνάντηση με την πιο ευρηματική κι αντισυμβατική πριγκίπισσα που έχετε ποτέ γνωρίσει!

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι  συγγραφέας, δημοσιογράφος, εμψυχώτρια γυναικών και εφήβων. Έχει συν-ιδρύσει τον ΜΚΟ Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια σφαίρα. Είναι επίσης συγγραφέας, μεταφράστρια και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και εράστηκε ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την άρση των εμποδίων που ακόμα και σήμερα συναντούν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους.

Ο Τόμεκ Γιοβάνης είναι εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Δημιουργός του κόμικ άλμπουμ «Ωχ Θεέ Μου!!!», της σειράς κόμικς «Κουλούρι» (Jemma Press) και του fanzine «HeHe!». Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 8 Μαΐου 2021, 12:00

Διεύθυνση: Online μέσω Zoom

Παρακολούθηση: Eλεύθερη με προεγγραφές εδώ: https://events.hau.gr/paidikes-ekdhlwseis/

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture