Νέα κυκλοφορία | «Μεθεόρτια έθιμα» της Αλεξίας Καλογεροπούλου – (εκδ. 24γράμματα)

«Μεθεόρτια έθιμα» είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλεξίας Καλογεροπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Πρόκειται για πενήντα οκτώ ποιήματα, σε ελεύθερο στίχο, που εμπνέονται από τη ζωή στην πόλη, τα κοινωνικά δίκτυα, τις σχέσεις των ανθρώπων, τις μνήμες, τα μικρά καθημερινά, αλλά και τα μεγάλα γεγονότα που συνταράσσουν την εποχή μας και ανατρέπουν τις βεβαιότητές μας.

Η εικαστική δημιουργία του εξωφύλλου είναι της Λουκίας Δούση – Ρασσιά.

Σου μιλώ με λέξεις                                                          

Σου μιλώ με λέξεις,
όπως θα μίλαγα στον εαυτό μου
μια νύχτα χωρίς αστέρια.
Όπως θα μίλαγα στον αδελφό μου,
σε πρόσωπο αγαπημένο.
Μιλώ σ’ εσένα,
άγνωστε θεριστή της λήθης.

 


Λίγα λόγια για την Αλεξία Καλογεροπούλου

H Αλεξία Καλογεροπούλου σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Master) στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και την Ανθρώπινη Επικοινωνία.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στην ψηφιακή ΕΡΤ. Το 2014 δημιούργησε τον ιστότοπο για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες BookSitting.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Είσαι το Κάρμα μου» (Allegro / Εμπειρία Εκδοτική) και την ποιητική συλλογή «Λέξεις στην άμμο» (εκδ. 24γράμματα). Διηγήματα και ποιήματά της έχουν βραβευτεί, έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.


Info

Τίτλος: Μεθεόρτια Έθιμα
Συγγραφέας: Αλεξία Καλογεροπούλου
Εικαστική δημιουργία εξωφύλλου: Λουκία Δούση – Ρασσιά
Σελίδες: 75, Τιμή: 12.00€
ISBN: 9-786185-469634
Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος Δαμιανός
Web site / e-shop: www. 24grammata.com | Τηλ.: +30 210 612 70 74