Αλιέ Πεμπέ | Το μέλλον παρόν

© Jacques Henri Lartigue

Γονατίζω πολλές φορές αλλά δεν το βάζω κάτω, σηκώνομαι ξεσκονίζω το παντελόνι μου και κάνω δύο βήματα μικρά και σταθερά.
Κοιτάζω γύρω μου και καρφώνω το βλέμμα μου μπροστά, πίσω μου δεν κοιτώ κι αν παρασυρθώ είναι μόνο για μια στιγμή, κλεφτή ματιά για να δω τι με έριξε κάτω.
Χαμογελώ και βαδίζω στο μέλλον μού εκεί θέλω να είμαι.
Στα όνειρα, στις επιθυμίες μου και στην διαίρεση μιας ζωής και μιας άλλης που άλλη μια ακόμη θα φέρει.
Κλαδιά κι αγριόχορτα, λόγια και γνώμες που δεν ζήτησα ποτέ.
Τα παραμερίζω και τα πατώ , από πάνω τους περνάω και πάω, εκεί που θέλει και λαχταρά μια καρδιά που δυνατά χτύπα και συντροφιά της έχει ένα ζευγάρι χέρια που οι χτύποι της δικής τους καρδιάς μου δίνει ρυθμό στο βηματισμό, μαζί με μια λαχτάρα το μέλλον να το κάνουμε παρόν και να το χτίσουμε ξανά από την αρχή.

* * *


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδόσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.