Αλιέ Πεμπέ | Δεν είναι όσα βλέπεις

© Fan Ho

Δεν είναι όλα, όσα βλέπεις…
Δεν είναι όλα, όσα ακούς…
Αυτά που δεν ξέρεις, που δεν νιώθεις και δεν ακούς.
Είναι η αλήθειες που δεν θα ακούσεις ποτέ γιατί πονούν…
Είναι τα ψέματα και οι ματιές που μιλούν, εκεί να κοιτάς, να διαβάζεις τα μάτια, να μετράς τα βήματα, να νιώθεις το ρεύμα που εκπέμπουν αυτοί που πονούν, που κρύβουν πληγές, που χαμογελούν.
Κρίνεις, απαιτείς από αυτούς που θέλουν και λαχταρούν, για την δική τους ψυχή γιατρικό γυρεύουν να βρουν.
Άκου χωρίς να σού πουν, νιώσε χωρίς να σε ακουμπούν ,δώσε χωρίς να σού ζητούν.
Να είσαι εκεί χωρίς να σε δουν, να είσαι εκεί να ξέρουν πως μπορούν, να συγχωρείς στ’ αλήθεια αυτούς που αγαπάς και όταν σε διώχνουν ,εσύ πιο κοντά να πας.
Μην μετράς τα πρέπει, τα μπορώ, να βλέπεις τα “θέλω” και τα “επιθυμώ”.
Κάθε ένας μοναδικός και κάθε ένας τελικά μοναχικός και ο πόνος μοναδικός.

 


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδόσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.