Αλιέ Πεμπέ | Ευτυχία είναι

© Elliott Erwitt

Ευτυχία είναι ,να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις πως ζεις για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.
Ευτυχία είναι, να ξυπνάς το πρωί και να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που το μόνο που θέλει είναι να σε βλέπει να του χαμογελάς αγουροξυπνημένη…
Ευτυχία είναι, λες καλημέρα, να του δίνεις ένα φιλί και να ξεκινάει η μέρα σου.
Ευτυχία είναι, να ανοίγεις τα παράθυρα να μπει μέσα ο ήλιος και καθαρός φρέσκος αέρας.
Ευτυχία είναι, να έχεις υγεία και ένα σπίτι ζεστό, με φαγητό στο τραπέζι και αγάπη στην κάθε γωνιά τού.
Ευτυχία είναι, να θες να γυρνάς γρήγορα εκεί μετά την δουλειά γιατί εκεί βρίσκεται το άλλο σου μισό, να κουμπώσεις και να του πεις να νέα της ημέρας σού, να μοιραστείς τις σκέψεις σου.
Ευτυχία είναι, να θες να είσαι πάντα εκεί, όταν γελάει, όταν πονάει και όταν έχει αγωνία για τον μέλλον σας.
Ευτυχία είναι, να γελάς πάντα με τα αστεία του και να «θυμώνεις» γλυκά στα πειράγματά τού. Να σού λέει συγνώμη με ένα φιλί και μια αγκαλιά που κάθε φορά είναι πιο ζεστή και μοιάζει με φωλιά, εκεί εσύ μπορείς να κρυφτείς και να κλάψεις όταν όλα πάνε στραβά και δεν θες να σε
«αγγίξει» κάνεις.
Ευτυχία είναι, να είναι εκεί όταν θες να κάνεις παράπονα και να βάλεις τις φωνές, γιατί δεν πρόλαβες να κάνεις όσα ήθελες ή για ότι δεν «έκανε» εκείνος για εσένα. Για όσα εσύ θες και δεν τα είπες ποτέ.
Ευτυχία είναι, όταν η μέρα τελειώνει για να έρθει η νύχτα, εκείνος να σού πει τα πιο όμορφα λόγια για να σε πάρει ο ύπνος.
Ευτυχία είναι, να θες το πρωί να είναι εκεί με μια γλυκιά Καλημέρα.
Ευτυχία είναι να χαίρεσαι με τα πιο απλά και να θες να είσαι καλά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου με όποιο κόστος, ψυχικό, σωματικό και πνευματικό. Ευτυχία είναι να αγαπάς και να σε αγαπούν σαν να είσαι ο πιο ξεχωριστός άνθρωπος στην γη.

* * *


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδόσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.