Γιώτα Αλέξη | Η οικογένεια Γάμμα και το υπουργείο Αδρεναλίνης

Περίληψη του βιβλίου:

Μια φορά κι έναν καιρό στην τσιμεντούπολη, ζούσαν οικογένειες Γραμμάτων και σημείων στίξεως με κανονικές και χαρούμενες ζωές. Ώσπου μια μέρα, ανατράπηκαν όλα στις ζωές των μικρών και των μεγάλων, αφού εμφανίστηκε ο κορoνοϊός στην καθημερινότητά τους. Ξαφνικά, τα παιδιά δεν μπορούσαν να διασκεδάσουν, ούτε να πάνε στις Παιδικές Γραμμές, ούτε και στην ετήσια παρέλαση. Στην ιστορία μας, παρουσιάζεται αποσπασματικά η οικογένεια των Γάμμα, όπου ο γιος Γράμμα βιώνει την ταυτόχρονη απώλεια των Παιδικών Γραμμών και του πατέρα του, αφού είναι παιδί χωρισμένων Γραμμάτων κι ο μπαμπάς του μένει σε άλλη χώρα. Αλλά τα πράγματα στη συνέχεια, θα ανατραπούν απροσδόκητα θετικά, αφού θα βρεθεί η λύση στην επικοινωνία τους, μέσω της τεχνολογίας. Ο γιος Γάμμα, θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να αλλάξει τα παγκόσμια δεδομένα, αλλά θα καταφέρει να αλλάξει οπτική σε αυτά που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, θα συνειδητοποιήσει και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που θα ήθελε να το μοιραστεί μαζί σας.

Το βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: Η οικογένεια Γάμμα και το υπουργείο Αδρεναλίνης

* * *


Η Γιώτα Αλέξη, είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά και ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων. Έχει παρακολουθήσει τη σειρά μαθημάτων Σχόλη στις εκδόσεις Πατάκη, με εισηγητή τον Μισέλ Φάις. Βραβεύσεις της αφορούν τα διήγηματά της, «Μαμά mίa» από τον 31ο διαγωνισμό της πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών, «Χρεόγραφα» από το διαγωνισμό του καλλιτεχνικού των αχαρνών, «i-note» και «Με το χέρι στην καρδιά», από τον εκδοτικό οίκο παράξενες μέρες.
Συμμετέχει σε συλλογικά έργα με διηγήματα της, ενώ το βιβλίο της με τον τίτλο «Βγες από το κάδρο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

http://giotaalexi.com/