Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης | Ημερολόγιο Εγκλεισμού #16

Sublime & Diplomatico

Σεβαστή Κυρία Πρόεδρος, Κουκλάρα μας,
Αξιότιμα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής,
Κυρίες και Κύριοι,

Έρχομαι πρώτα απ᾽ όλα να Σας ευχαριστήσω για μιαν ακόμα φορά που μου κάνατε την τιμή να μου απονείμετε και πάλι το Βραβείο Sublime Diplomatico. Το να σε βραβεύουν μία φορά, προ εικοσαετίας, είναι μέγιστη τιμή. Ενέχει, βέβαια, μια κάποια τυχαιότητα, είναι ενδεχομένως ζήτημα συγκυρίας. Αλλά το να σε βραβεύουν επί μία εικοσαετία κάθε χρόνο, σημαίνει ότι η αξία σου είναι θεσμός, εμμένει στην μονιμότητα, αποδεικνύει ότι μάχεσαι την μάχη την καλή, ότι είσαι όλος εντός του μέλλοντός σου, ότι ενοικείς στη Διάρκεια. Σας ευχαριστώ εκ νέου, όπως Σας ευχαρίστησα πέρυσι στο Μαρίενμπαντ και πρόπερσι στο Όσλο και αντιπρόπερσι στο Ελσίνκι (ω Άκι Καουρισμάκι, my Friend, τι βότκες που ήπιαμε οι αθεόφοβοι!), και σας ευχαριστώ όλα αυτά τα χρόνια που με τιμάτε απονέμοντάς μου το Βραβείο Sublime Diplomatico, το σημαντικότερο στον κόσμο βραβείο για την Υπέρβαση της Σύνεσης.

Ας μου επιτραπεί να ευχαριστήσω τους Σεπτούς Γονείς μου για την άκρατη λαγνεία τους και τις ιμερικές & κλινοπαλικές επιδόσεις τους που οδήγησαν στη γέννησή μου έναν τρελό ξανθό Απρίλη. Να τους ευχαριστήσω που με γαλούχησαν με τον ορθό τρόπο, με το να μου διαβάζουν, ήδη από την κούνια, ώστε να μου εντυπωθούν στον εγκέφαλο, τα έργα του Ανδρέα Εμπειρίκου και του Μαρκησίου de Sade, που μου έπαιζαν στο πικάπ τα Άπαντα των Birthday Party και της Poison Ivy, που μου έμαθαν πόκερ στα έξι μου, που με δίδαξαν πώς να κρατάω με κομψότητα το σιγαρέττο, πώς να ερωτοτροπώ με τις εκθαμβωτικές καλλονές, πώς τον άμπακο να πίνω χωρίς να μεθοκοπάω και να τρικλίζω, πώς να γράφω τα ξεσκισμένα μελοδράματα που τόση δόξα μου απέφεραν.

Να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, έξοχο απατεώνα και δανδή, Dr. Andrew Mandas, για όλες τις καρτεργαριές και τις κομπίνες που στήσαμε παρέα τα τελευταία χρόνια, για τα οινοβαρή όργιά μας στο Κέντρο του Κόσμου, για όλα τα χαρτοπαίγνια στο Κατώφλι τ᾽ Ουρανού, για τα πρόστυχα βιβλία και τις αποδομητικές ταινίες που συνυπογράψαμε και εξακολουθούμε να συνυπογράφουμε.

Να ευχαριστήσω την Υπέροχη Σύζυγό μου που μου συμπαραστέκεται τόσα χρόνια τώρα, για την υπομονή και την επιμονή της, για τις κάσες ουίσκι και τις κούτες σιγαρέττων που φροντίζει να υπάρχουν πάντα στο γραφείο μου, και να ευχαριστήσω επίσης την Ακόρεστη Ερωμένη μου για την πολυποίκιλη τόνωση του υπέρμετρου & υπερφίαλου Εγώ μου, καθώς και την ερωμένη της ερωμένης μου που σε τόση φόρμα τη διατηρεί, και μου δίνεται κι εμένα ενίοτε, η πανεύμορφη.

Να ευχαριστήσω τα θήλεα μέλη της Κριτικής Επιτροπής που στέργουν τόσα χρόνια να πλαγιάζουν μαζί μου, να με κερνάνε τεκίλες και βότκες, να μου προσφέρουν τα θέλγητρά τους, και να με ψηφίζουν για το Βραβείο Sublime Diplomatico από το όχι και τόσο μακρινό έτος 2000.

Να ευχαριστήσω, τέλος, το Υποσυνείδητό μου για όλα τα ηδονικά ενύπνια που μου φέρνει τις νύχτες που κοιμάμαι με τα ρούχα στον καναπέ ύστερα από τις συνάξεις με τις Φίλες και τους Φίλους, ενύπνια όπως αυτό που βλέπω τώρα, ότι τιμούμαι και πάλι, είκοσι έτη συναπτά, με το Βραβείο Sublime Diplomatico, ότι είμαι ευδαίμων μεσούντος του Κλοιού και του Ζόφου, ότι γίνομαι γόνιμος εικοσάρης τη μια & σπινταρισμένος σαραντάρης την άλλη, ότι δεν έχω χρέη, ότι βγαίνω για σεργιάνι στην Pointe du Vert Galant, ότι φιλάω επί είκοσι ώρες Εκείνη-Που-Ξέρει-Τι-Εστί-Spellbound-Και-Βερύκοκο, ότι ζει ο Λάγιος, ότι ζει ο Παπαγιώργης, ότι ζει ο Βακαλόπουλος, ότι ζει ο Τρίδης, ότι ζει ο Ανεστόπουλος, ότι ζει ο Κοροβέσης, ότι το Φαντασιακό και το Πραγματικό τακίμιασαν για τα καλά!

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Κυψέλη, 11.04.2020

Tips:

  1. Spellbound: https://www.youtube.com/watch?v=Qku4jtvtay8
  2. Birthday Party / King Ink: https://www.youtube.com/watch?v=CzFzU_N3IV4
Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Απρίλιος 1960) είναι συγγραφέας και σιτυασιονιστής.