Εκδόσεις Κείμενα: ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | Κατερίνα Χανδρινού – Κόρκυρα

Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Χανδρινού, Κόρκυρα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΙΜΕΝΑ παρακολουθεί μια πορεία αναζήτησης στις μνήμες και τις καταβολές. Επιχειρεί ένα ανάπτυγμα σε ελεύθερη πρόζα του Sins of my father του Tom Waits, με την ελπίδα και την πίστη οι κληρονομημένες αμαρτίες των γονέων να παιδεύουν τα τέκνα, όπως παιδεύει -ωσότου βρεθεί- ένας χαμένος, καλά κρυμμένος θησαυρός. Και μια σημείωση: Η ανάγκη για επιστροφή και επανείσοδο στο πατρικό, που σε πρώτη ανάγνωση πραγματεύεται το βιβλίο, ας εκληφθεί κι ως μια βασική δυσκολία, αλλά και επιμονή, της
συγγραφέως να συναντήσει ουσιαστικά και βαθιά τα κύματα των αντίθετα κινούμενων ανθρώπων, αυτών που αρχετυπικά και πάντα θα αναχωρούν από το σπίτι αυτό, για να βρεθούν στο «κέντρο» του κόσμου.


«Προσπαθώ να σκεφτώ. Το μυοσκελετικό σύστημα του σπιτιού. Να καταλάβω τη ζωή μου.
Να με πείσω πως η αναστήλωση αυτή στο τέλος θα ολοκληρωθεί και θα με ανακουφίσει. Ότι αξίζει τον κόπο. Ότι υπάρχει λόγος. Ότι θα ταξινομήσει τα γεγονότα.
Θα ιεραρχήσει τα καλοκαίρια.
Θα ελαφρύνει τη συνείδηση μου».

«Και η Αθήνα να φαντάζει τόσο μακρινή στον χώρο και στον χρόνο, φασματική, κι οι άνθρωποί της σαν βρεγμένα σπίρτα. Με ένα μόνο πόδι και χωρίς καθόλου χέρια είναι τα σπίρτα. Αθήνα, ένα ψέμα γεμάτο ταξί, πορείες, χρέη, εκδηλώσεις, μεσοβέζικες λύσεις. Να μην μπορείς να βρεις ηρεμία ούτε στα μπαρ. Η νύχτα, νύχτα να μην είναι ποτέ, με τόση φωταψία, μάταια να ψάχνεις τη Μεγάλη Άρκτο. Η Αθήνα ως κάτι που δεν σε αφορά. Ως ο τόπος όπου κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αθήνα, το άντρο της δημοσιογραφικής πραγματικότητας. Αθήνα, απέραντο mall. Αθήνα, μικρό γαλάζιο κρίμα. Αθήνα,
κούφιο σανίδι, Αθήνα, θέατρο κακό. Αθήνα, μια παράσταση που πρέπει να κατέβεις, Αθήνα».

*


Η Κατερίνα Χανδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει, εργάζεται, φαντάζεται, διαβάζει, υποκύπτει, γράφει, σβήνει. Η Κόρκυρα είναι το τρίτο της βιβλίο. Προηγήθηκαν το Συμπαθές αγρίμι (εκδ. Ενδυμίων, 2013) και το γιατί δεν οδηγούν οι ποιητές (εκδ. Sestina, 2018).

Κόρκυρα

Η Κόρκυρα είναι ο πρώτος τίτλος της επανέναρξης των εκδόσεων ΚΕΙΜΕΝΑ.

  • σελ. 104
  • διαστάσεις: 11.5 x 19.0 cm
  • τιμή με ΦΠΑ: 9.54 ευρώ
  • ISBN: 978-618-84601-0-2