Αλιέ Πεμπέ | Όνειρα

© Robert Capa

Ποιος είπε να κανείς όνειρα είναι κακό και εκείνος πρώτος έκανε τα πιο μεγάλα

λίγα από τα δικά σου και λίγα από τα δικά μου κάποιος που δεν άφησε

εμάς να νιώσουμε το δροσερό αέρα της πραγμάτωσης στο πετσί μας.

Πέρασαν τα χρόνια δεν είσαι πια παιδί, μεγάλωσες όπως δεν ήθελες

χαρίζοντας τα νιάτα σου σε άσκοπα ταξίδια του κορμιού

και  παπούτσια που πέταξες πολλές φορές στο κάδο των αχρήστων.

Μεγάλωσες σου λέω και όλα όσα ονειρεύτηκες είναι τώρα εδώ  μπροστά σου με άρωμα και γεύση αδικίας, έμεινες στο τέλος που ήρθε με το χειρότερο τρόπο να τα ζήσεις.

Ήρθε η ώρα να μαζέψεις τα κομμάτια και να  περπατήσεις στο χώμα με τα πόδια σου γυμνά

Πάρε κουράγιο, τέντωσε το κορμί σου, άνοιξε τα μάτια σου και πάρε βαθιές ανάσες, τόσες όσες δεν πήρες μέχρι τώρα, δικό σου αέρα μόνο δικό σου.

Κοίταξε γύρω σου, όλα είναι διαφορετικά, κάποια δεν τα έχεις δει ποτέ, κάποια τα έχεις σιχαθεί, αυτά είναι η περιουσία σου.

Αναμνήσεις και κακές στιγμές, κλάμα και θυμός ,αλλά η ψυχή σου έχει χαρά, ελπίδα και όνειρα να ζήσει και να δώσει.

Είναι όλα δικά σου πια, δεν έχεις να μοιράσεις και να στερηθείς, ήρθε η ώρα να πεις, η ζωή είναι δική μου, εγώ είμαι εδώ για να ζήσω όλα όσα μου αναλογούν και κάτι παραπάνω.

 


Η Αλιέ Πεμπέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Είναι νοσηλεύτρια χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργία κοσμημάτων και την συγγραφή στίχων. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή πριν 4 χρόνια, γράφοντας σε ανθολογίες που εκδίδονται στην Ρόδο, μια συλλογή παραμυθιών και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Στις αρχές του 2018, δημοσίευσε από τις ίδιες εκδόσεις το παραμύθι << Οι12 μήνες με την Αγάπη >> ένα παραμύθι με τους δώδεκα μήνες του έτους και κάθε μήνα με μία διαφορετική ιστορία με πρωταγωνίστρια την μικρή Αγάπη, ένα παιδί με σύνδρομο DOWN, ένα παιδί διαφορετικό, αλλά ίσο, με εικονογράφηση των παιδιών του συλλόγου «ΠΝΟΗ». Πήρε το δεύτερο βραβείο στην Συλλογή διηγημάτων << Ιστορίες του τόπου μας>> μια συλλογή με φόντο το νησί των Ιωαννιτών Ιπποτών, των εκδοσεων I- write. To 2019 δημοσίευσε το πρώτο μικρό της μυθιστόρημα με τίτλο Δεύτερη ζωή στο πατρικό μου από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ.