Αλεξάνδρα Στελλάκη | Δύο ποιήματα

© Josef Sudek

[Flashed]  

 

Για μένα,
η πιο θαυματουργή ανατολή του κόσμου βρίσκεται στο Βορρά. Είναι ντυμένη με κιτρινοκόκκινα χρώματα, λουσμένη με τις μελωδίες και τ’ ακούσματα των Rolling Stones.

Δεν την ατένισα ποτέ, μήτε την άγγιξα, μήτε την πίστεψα. Μόνο τη θαύμασα μέσα από σένα και έμαθα πως η αγάπη και ζωγραφίζεται και ντρέπεται και σπαρταρά.

Μα πιο πολύ από όλα περιμένει και αρνιέται όλους τους άλλους θαυμαστούς ήλιους του κόσμου, για το φως εκείνο που δεν μπορεί να ακολουθήσει, να επιθυμήσει και να χορτάσει.

Κι αυτό, γιατί μπόρεσε να γνωρίσει όλες τις λάμψεις της, στο όνομα σου, με τους χειμώνες και τα διψασμένα καλοκαίρια να ανάβουνε αποστάσεις και αρνήσεις σε μια μονάχα φράση.

Για σένα,
δε θα μάθω ποτέ, τι δύναται, θαυματουργό, να αστράψει τις λιακάδες σου.

 


[Religious]

Ο Θεός, υπάρχει κάπου στο ενδιάμεσο μεταξύ της ανάσας μας και της αγαλλίασης.

Και κρύβεται τόσο καλά που ούτε να τον προφτάσεις δε μπορείς.

Εγώ τον ονειρεύομαι ως έναν μεγάλο και υπομονετικό παππού, σαν τον δικό μου. Μόνο που εκείνος, ούτε στο Θεό πιστεύει και καμιά φορά ούτε στους ανθρώπους.

Όσο προσπάθησα να τον γνωρίσω στην παιδική φαντασία μου, γινόταν κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Κυρίως όμως μεγάλωνα και εγώ μαζί του σαν κάτι διαφορετικό.

Πίστεψα θαρρείς πως δε με θέλει εμένανε ούτε με αγαπά και τον εξόρισα.

Τον θυμάμαι ίσως καμιά φορά, όταν ξεχνώ που και που να ανασαίνω.

 


Η Αλεξάνδρα Στελλάκη γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1998. Σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα φοιτά και ως υπότροφος στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος- Deree  στον τομέα εξειδίκευσης Human Resources Management. Έχει δεχτεί ποικίλες τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ  στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται κυρίως με το σκάκι ,το ποδόσφαιρο και τον εθελοντισμό.  Ακόμη είναι γνώστρια της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας. Ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς ανισότητες με ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους και όντας θρησκευόμενη με το δικό της τρόπο ελπίζει πως ο παράδεισος θα είναι γεμάτος βιβλία.