Αλλουterra: Το νέο βιβλίο της Αντριάνας Μίνου από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες

 

“αύριο το πρωί όλοι αυτοί θα λένε πως με είδαν στ’όνειρό μου”

Πέντε χρόνια μετά τα Παιδικά Νουάρ (2013) και ένα μετά το Ονειρωρυχείο (2017), οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες παρουσιάζουν ακόμη ένα βιβλίο της Αντριάνας Μίνου, που αυτή τη φορά δεν είναι απλώς ένα ακόμη κομμάτι του μαγικού ποιητικού της κόσμου αλλά ένα σύνθετο παζλ από διαφορετικές μορφές τέχνης όπου η ποίηση συναντάει τη  ζωγραφική και οι δύο μαζί ενώνονται με τη μουσική. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε ονειρικά τοπία σε μορφή κειμένων, εικόνων αλλά και μουσικής (την οποία μπορείτε να ακούσετε σκανάροντας εύκολα με το κινητό σας έναν κωδικό QR). Με τα λόγια της συγγραφέως: Αλλουterra: ένα μέρος χωρίς γεωγραφικές συντεταγμένες και χρονικά όρια. Η Αλλουterra δεν έχει Ιστορία με γιώτα κεφαλαίο. Είναι ένας κόσμος γεμάτος ιστορίες που περιμένουν υπομονετικά να τις ονειρευτώ. Κάποιες από αυτές, όταν ξυπνήσω τις καταγράφω κι έτσι γίνονται κείμενα, εικόνες και ήχοι, θραύσματα ενός σύμπαντος που δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει αδιάλειπτα, κρυμμένο κάπου βαθιά στο μυαλό μου ή αν το εφευρίσκω καθώς το βιώνω σε κάθε μου επίσκεψη. Ή ακόμη αν τελικά η αλλουterra με επισκέπτεται όποτε της καπνίσει και, ρίχνοντάς με μέσα στις μικρές συμπυκνωμένες ιστορίες της, επανεφευρίσκει εκείνη εμένα. Κάθε ιστορία αποτελείται από ένα κείμενο, μια εικόνα κι ένα ηχητικό τοπίο μέσα από τα οποία ο αναγνώστης μπορεί να φτιάξει και να βιώσει μέσα στο δικό του μυαλό τη δική του εκδοχή της αλλουterra. Κι ύστερα να τη νιώσει να ξεγλιστράει έτσι όπως μας ξεγλιστράνε τα όνειρα, κάπως μελαγχολικά αλλά και με μια υπόσχεση ͘ πως πάντα θα υπάρχει ένα μυστικό μέρος όπου μπορούμε ανά πάσα στιγμή να επανεφευρίσκουμε τον εαυτό μας.

σειρά: παράξενες μέρες στην Ελλάδα-24 / Σχεδιασμός έκδοσης: Κωστής Μαλουσάρης / Σελίδες 62 (με 18 πίνακες της Αντριάνας Μίνου) / τιμή 10 ευρώ / ISBN: 978-618-5278-21-2
Τα κείμενα, οι ζωγραφιές και η μουσική δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα Ασσόδυο  

Απόσπασμα της αλλουterra θα δημοσιευθεί στο καναδέζικο περιοδικό anti-languorous / soundbite μέσα στο Δεκέμβρη του 2018 και θα συμπεριληφθεί και σε έντυπη έκδοση του περιοδικού στις αρχές του 2019. Όλα τα βιβλία των εκδόσεων Παράξενες Μέρες κυκλοφορούν σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα ή μπορείτε να τα αποκτήσετε εντός 3 εργάσιμων ημερών μέσω παραγγελίας από την ιστοσελίδα των εκδόσεων ή από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.