Με τα λόγια (γίνεται): Η όγδοη περίοδος των ποιητικών συναντήσεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους και για τον Οκτώβριο 2018–Απρίλιο 2019. Στην όγδοη αυτή περίοδο, παρουσιάζονται επιλεγμένες ποιητικές εκδηλώσεις που συστήνουν στο κοινό σημαντικές δημιουργίες, ελλήνων και ξένων ποιητών, από το χθες και το σήμερα. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 19:30.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της περιόδου περιλαμβάνει:

12 Νοεμβρίου 2018: Βραδιά “open mic” με 12 ελεύθερες αναγνώσεις τις οποίες πλαισιώνουν οι δύο προσκεκλημένες ποιήτριες, Γιάννα Μπούκοβα και Δανάη Σιώζιου, με αναγνώσεις αδημοσίευτων ποιημάτων τους.

17 Δεκεμβρίου 2018: «Ο Καρυωτάκης και οι άλλοι», με αφορμή τα 90 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή στο φετινό αφιέρωμα στους νεοέλληνες ποιητές. Συμμετέχουν οι σύγχρονοι δημιουργοί: Ορφέας Απέργης, Άννα Γρίβα, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Λένα Καλλέργη, Θεώνη Κοτίνη, Δήμητρα Κωτούλα, Αλέκος Λούντζης, Παυλίνα Μάρβιν, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Χρήστος Σιορίκης, Γιώργος Σπανός, Νάντη Χατζηγεωργίου και Δημήτρης Χουλιαράκης.

23 Ιανουαρίου 2019: Από τον Walt Whitman ως την Sylvia Plath, η ποιήτρια και μεταφράστρια αγγλόφωνης ποίησης Κατερίνα Ηλιοπούλου ξεναγεί το κοινό στις μεταφράσεις που έχει κάνει σε συνεργασία με την Ελένη Ηλιοπούλου.

21 Φεβρουαρίου 2019: Ο Αλέκος Λούντζης και ο Μάριος Χατζηπροκοπίου, στην φετινή εκδήλωση του τύπου «1+1», παρουσιάζουν τις «ποιητικές αυτοπροσωπογραφίες» τους.

13 Μαρτίου 2019: Αφιέρωμα στην αμερικανική ποίηση και τον Robert Frost για τον «Μήνα της Ποίησης», με μεταφράσεις επιλεγμένων ποιημάτων του από τους σύγχρονους: Ορφέα Απέργη, Μαίρη Γιόση, Μυρσίνη Γκανά, Αντωνία Γουναροπούλου, Γιάννη Δούκα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Λένια Ζαφειροπούλου, Λευτέρη Ζαχαριουδάκη, Παναγιώτη Ιωαννίδη, Λένα Καλλέργη, Δήμητρα Κωτούλα, Στέργιο Μήτα, Άρτεμι Μιχαηλίδου, Χριστιάνα Μυγδάλη, Κώστα Πλησιώτη και Θοδωρή Χιώτη.

10 Απριλίου 2019: Aφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι ως ποίηση σήμερα, με τον μελετητή και ποιητή Παντελή Μπουκάλα.

Ακόμη, στις 30 Οκτωβρίου 2018 στις 19:30, το «Με τα λόγια (γίνεται)» και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε έκτακτη συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe, παρουσιάζουν, στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του, την εκδήλωση «Γράμμα στον Ρίλκε». Η Μαρία Τοπάλη διαβάζει την «Ανοιχτή επιστολή» της προς τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε, ενώ ο Ορφέας Απέργης και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο του.

Διάρκεια: Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019, 19:30

Είσοδο: Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture

Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai | http://metalogiaginetai.blogspot.gr