Φεστιβάλ στον Στρέφη – Μουσική και Ποίηση

© Φιλένια Καρτσωνάκη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μουσικές Δευτέρες”, που διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ (Δήμος Αθηναίων) στον Λόφο του Στρέφη, 2 και 9 Ιουλίου, δύο μουσικές βραδιές με ποιητικά χρώματα αφιερωμένες στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των Εξαρχείων. Μουσικές μπάντες του νεανικού κοινού μοιράζονται τις μουσικές τους, ενώ ενδιάμεσα νέοι ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους. Κοινός παρονομαστής η αγάπη στα Εξάρχεια και σε ό,τι αυτά συμβολίζουν.

Δευτέρα, 2 Ιουλίου
Παίζουν οι μπάντες:
Mondegreen
Methexis
FlowerChild

Απαγγέλλουν οι:
Νίκη Ανδρικοπούλου
Νεκτάριος Γιανναράς
Ανδρέας Μαντάς
Αντώνης Τσόκος


Δευτέρα, 9 Ιουλίου
Παίζουν οι μπάντες:
Hold And Release
LENCH

Απαγγέλλουν οι :
Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ
Νίκη Ανδρικοπούλου
Εσμεράλδα Γκέκα
Γιάννης Δούκας
Νίκος Ερηνάκης
Χάρις Κοντού
Αντώνης Τσόκος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΜΠΑΝΤΩΝ:

mondegreen
Οι mondegreen είναι ένα νεοσύστατο αθηναϊκό γκρουπ. Η μουσική του εντάσσεται στον χώρο της alternative rock σκηνής με σταθερή αγάπη σε όλο το φάσμα της rock, στην ψυχεδέλεια, στον σουρρεαλισμό και στον ποιητικό στίχο.

Methexis
Ο Νικήτας Κίσσονας είναι ο ιθύνων νους του αγγλόφωνου μουσικού project Methexis. Οι Methexis έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους, το “The Fall Of Bliss” (2011) και το «Suiciety» (2015). Ο δεύτερος δίσκος, μία υπαρξιακή ιστορία μέσα σε μία αυτοκαταστροφική κοινωνία, ηχογραφήθηκε μαζί με διεθνώς αναγνωρισμένα ονόματα της progressive rock σκηνής όπως ο Joe Payne, ο Walle Wahlgren και ο Linus Kase. Ο τρίτος δίσκος «Topos” θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 σε CD αλλά και
βινύλιο και αποτελείται από δύο 20λεπτα instrumental κομμάτια. Η μουσική των Methexis συνδυάζει στοιχεία της σύγχρονης κλασικής μουσικής και της jazz με κυρίαρχη όμως την ροκ αισθητική. Στις 2 Ιουλίου, στον Λόφο του Στρέφη ο Νικήτας Κίσσονας θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ «Μουσικές Δευτέρες» όπου θα παρουσιάσει με την κιθάρα του τραγούδια από τους δύο πρώτους δίσκους καθώς και κάποιες διασκευές-έκπληξη τιμώντας την θεματική της βραδιάς.

www.methexisproject.com

Flowerchild
Η μουσική του διαβόλου φοράει χαρούμενες μελωδίες και παντρεύει την απόλαυση με τον πόνο σε ένα show γεμάτο σεξ, εκρήξεις και ραφιναρισμένο αλλά βίαιο ροκ εν ρολ.

Hold And Release
Οι Hold And Release, γεννήθηκαν τον Νοέμβριο του 2016, με πρωτοβουλία του Theo Nt, ενώ το project περιστοιχίζεται από έμπειρους σε live εμφανίσεις μουσικούς, που ο καθένας προσφέρει την δική του ιδιαίτερη τεχνογνωσία σε αυτό.
Ο Theo Nt, έχοντας στο ενεργητικό του το επί σειρά 4 ετών project και ομώνυμο άλμπουμ “Dead Poets Society”, καθώς και το Χριστουγεννιάτικο single “Merry Christmas”, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016 και συμπεριλήφθηκε στην Χριστουγεννιάτικη λίστα της ραδιοφωνικής παραγωγού Kafka και στο Κασετόφωνο, έρχεται να ταράξει τα δεδομένα της Αθηναϊκής μουσικής κοινότητας.
O ολοκαίνουργιος δίσκος “Hold And Release”, αποτελεί ένα κράμα trip hop, neo soul, electronica και alt pop. Βασικά του χαρακτηριστικά οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί, τα πρωτότυπα ηχητικά samples, τα πολυμορφικά μουσικά τοπία, οι lo-fi ψυχεδελικές φωνητικές γραμμές και οι αρμονικές χορικές μελωδίες.

LENCH
Τους ακούσαμε στο 6DOGS όπου παρουσίασαν το πρώτο τους EP με μεγάλη επιτυχία. Άλλοι λένε ότι είναι υβριδική pop rock indie folk, άλλοι αναβίωση των 90’s μέσα από ένα τελείως δικό τους πρίσμα, το σίγουρο είναι ότι οι LENCH, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Με Ελληνικό DNA και αποσκευές από την Αριζόνα, με ονειρικές ενορχηστρώσεις, σκοτεινές μελωδίες, στίχους λυρικούς αλλά και κρυπτογραφικούς, οι LENCH αντλούν έμπνευση από την έρημο, τους δυστοπικούς έρωτες και την αστική χαρμολύπη, και σίγουρα έχουν ακόμα πολλά να μας πουν.