Η Τέχνη Ταξιδεύει | Διαδικτυακά Σεμινάρια Τέχνης για Κατοίκους εκτός Αττικής

Ζείτε σε νησί ή σε κάποια ορεινή πόλη; Σας χωρίζουν χιλιόμετρα από την πόλη της Αθήνας; Κανένα πρόβλημα! Σε μια post-Covid εποχή, που μας εξόπλισε με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να συνδεθούμε παρά τις αποστάσεις, ο χώρος δημιουργικής μάθησης Fårö Creative Learning κάνει πράξη την επιθυμία μας να σας βρούμε όπου κι αν είστε!

Έτσι λοιπόν, ξεκινάμε μια νέα σειρά σεμιναρίων τέχνης εξ ολοκλήρου διαδικτυακών για όσα άτομα βρίσκονται εκτός Αττικής ή και Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Άννα Παντελάκου, δημιουργήσαμε μια σειρά διαλέξεων ποικίλων θεματικών που θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε την τέχνη και τα ερωτήματα που μας προκαλεί.

Το ζήτημα της τέχνης, τι αυτή περιλαμβάνει, ποιες και ποιους, ποια είναι η ιστορία της, τι μένει έξω, τι εντός, πώς καθορίζονται τα “αριστουργήματα”, τα σημεία καμπής, πώς κάνουμε έρευνα, ποια είναι η σημασία των θεσμών, σε ποιον ή ποια ανήκει το βλέμμα που κοιτάει, πώς προσεγγίζουμε τα έργα, ποιο είναι το φορτίο που κουβαλάμε στην ερμηνεία μας, ποιες οι προκαταλήψεις, ποιο είναι το προσωπικό μας γούστο, πώς εξοικειωνόμαστε με άλλους πολιτισμικούς κώδικες και πλαίσια, πώς εξελισσόμαστε και πώς αλλάζει αυτό που βλέπουμε όταν αλλάζουμε κι εμείς – όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν αχανή. Μέσα από τις συναντήσεις μας, στόχος μας δεν είναι αποκτήσουμε παγιωμένα κομμάτια γνώσης, αλλά να ξεκινήσουμε συζητήσεις, να αλληλοβοηθηθούμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να διευρύνουμε το βλέμμα μας.

Βρείτε τις πρώτες μας θεματικές στη συνέχεια:
Νταντά & Κυβισμός | Πέμπτη, 4 Μαΐου, 6:30 – 8:30
Ρώσικη Πρωτοπορία | Πέμπτη, 11 Μαΐου, 6:30 – 8:30
Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός – Η.Π.Α. | Πέμπτη, 18 Μαΐου, 6:30 – 8:30
Σουρεαλισμός | Πέμπτη, 25 Μαΐου, 6:30 – 8:30
Φωτογραφία 19ος αιώνας | Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 6:30 – 8:30

Κόστος Συμμετοχής:
* Μία συνάντηση: 20€ (+24% ΦΠΑ) / 17€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτήτριες/τες και άνεργα άτομα
* Πακέτο 3 συναντήσεων: 50€ (+24% ΦΠΑ) / 45€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτήτριες/τες και άνεργα άτομα
* Πακέτο 5 συναντήσεων: 75€ (+24% ΦΠΑ)

Πληροφορίες & Εγγραφές: info@faro.gr