Νέα κυκλοφορία- Η εφεύρεση του Ανθρώπου |Κώστας Θερμογιάννης – Εκδόσεις Ελκυστής

Ο άνθρωπος υπήρχε μέχρι τις μέρες του Ομήρου, ίσως όμως χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει πως πίσω από την όψη του ανδρός κρύβεται κάτι βαθύτερο και δυνατότερο κι από τον ήλιο ακόμα που σβήνει το σκοτάδι. Πως στις φλέβες του
κυλάει ουσία θεών παντοδύναμων που μπορούν να του χαρίσουν δύναμη είτε καταστροφής είτε δημιουργίας. Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θηρίο ή γιατρός που προσφέρει ίαση, δογματικός που βλέπει μέσα σε μια μαύρη τρύπα ή ελεύθερος φωτοδότης που με τη δύναμη της φαντασίας σπρώχνει τον κόσμο προς τα εμπρός. Αυτό ακριβώς έκανε ο Όμηρος, κι ας μην το διδάσκουν στα σχολεία, πήρε τον εφήμερο άνθρωπο και τον έκανε αιώνιο. Ο Οδυσσέας έμπλεξε στην Ιστορία την ύλη και το πνεύμα, την εγγενή αδυναμία και τη σκληρή του δύναμη, τις ατέλειες και την αποφασιστικότητά του κι έδειξε τον δρόμο προς τον τέλειο άνθρωπο. Όσο τέλειος μπορεί να είναι ο άνθρωπος. Η Ιθάκη δεν είναι απλώς ένα ταξίδι, είναι η διαρκής προσπάθεια της συνείδησης για να παραμείνει ανθρώπινη και να μη μεταλλαχθεί σε τέρας.

Το βιβλίο προλόγισε ο Νάσος Αθανασίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Θερμογιάννης γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1973. Ζει με την οικογένειά του κι εργάζεται στη Λαμία. Στις αρχές του 2013 δημιούργησε τον δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net <http://xn--kxafa1aluf7a.net> (https://tovivlio.net).

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά διαδικτυακά περιοδικά ενώ αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο πολιτικό τύπο καθώς και σε ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Έχει γράψει τα βιβλία «Ελένη» (2017 – Εκδόσεις ANIMA), «Ο δάσκαλος και ο καθρέφτης» (2015 – εκδόσεις τοβιβλίο), «Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι» (2014 – εκδόσεις τοβιβλίο), «Παράδρομος στο χρόνο» (2013 – ιδιωτική έκδοση). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συλλογικών εκδόσεων. Το βιβλίο «Η εφεύρεση του Ανθρώπου» είναι το πρώτο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Δοκίμιο

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 224

ISBN: 978-618-5424-59-6

Τιμή: 12,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2020

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Το βιβλίο “Η εφεύρεση του Ανθρώπου” θα το προμηθευτείτε από όλα τα
βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο
96400162.

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
https://elkistis.gr/product/η-εφεύρεση-του-ανθρώπου/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231403 7484 ή 6977853682.