Εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων | Πρόγραμμα Εκδηλώσεων βιβλιοπωλείου Μονόκλ

Τρίτη 23 Μαΐου – 4:00 μμ – 8:00 μμ
Βιβλιοπώλισσα για μία μέρα!

Η συγγραφέας Βίκυ Κλεφτογιάννη αναλαμβάνει χρέη βιβλιοπώλισσας για μια μέρα και σας περιμένει στο Μονόκλ για να σας ξεναγήσει, να σας προτείνει αγαπημένα της αναγνώσματα και να υπογράψει το τελευταίο της βιβλίο “Λεύκες” (εκδ. Κέδρος)!

Τετάρτη 24 Μαΐου -7:30 μμ – 8:30 μμ
Αναπαραστάσεις της τρέλας στη λογοτεχνία και την ποίηση

Οι αναπαραστάσεις της τρέλας, είναι αλληλένδετες με τις κοινωνικές αναπαραστάσεις όσον αφορά το δίπολο υγεία-ασθένεια, συνακόλουθες με τα λογοτεχνικά ρεύματα της κάθε εποχής και φυσικά επηρεάζονται απ’ τις κυρίαρχες, κατά καιρούς, επιστημονικές αντιλήψεις. Θα εξετάσουμε μερικά τέτοια παραδείγματα απ’ τη νεοελληνική λογοτεχνική και ποιητική παραγωγή του 19ου αιώνα καθώς και τη σύγχρονη ελληνική ποίηση και ξένη πεζογραφία.
Ομιλήτρια: Αικατερίνη Τεμπέλη

Πέμπτη 25 Μαΐου – 7:30 μμ – 8:30 μμ
Αφιέρωμα σε νέους και νέες δημιουργούς

Μια βραδιά αφιερωμένη στους νέους και στις νέες δημιουργούς με αναγνώσεις ποιημάτων από ποιητές των εκδόσεων Θράκα. Συμμετέχουν: Τόνια Τζιρίτα Ζαχαράτου, Τρία Επσιλον, Αναστασία Πούλου, Πατρίτσια Αϊβαλή και Βασιλεία Οικονόμου.

Παρασκευή 26 Μαΐου – 7:30 μμ – 8:30 μμ
Μικροί και μικρές ντετέκτιβς – 7:30 μμ – 8:30 μμ

Γινόμαστε ντετέκτιβ, με τη βοήθεια του συγγραφέα Δημήτρη Μαμαλούκα!Αφιέρωμα στα βιβλία της αστυνομικής σειρά για παιδιά «Οι 4 ξεχωριστοί ντετέκτιβ» (εκδ. Κέδρος), για να μάθουμε τις περιπέτειες μιας τρομερής ομάδας φίλων.