«Ο Γκρίζος Άνθρωπος» του Mark Greaney & «Σιλό» του Hugh Howey | Νέες κυκλοφορίες μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν

σε επανακυκλοφορία

«Σιλό» 

Μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή του AMC σε συνεργασία με το Apple TV

 

Ένα αχανές υπόγειο σιλό έχει γίνει το ύστατο καταφύγιο μιας μικρής κοινότητας ανθρώπων, των μοναδικών επιζώντων μιας μυστηριώδους καταστροφής, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη Γη σε οικολογική κόλαση. Οι κάτοικοι του υπόγειου οικισμού έχουν θεσπίσει απαράβατους νόμους που εξασφαλίζουν την επιβίωση του κοινωνικού συνόλου, μέχρι την ημέρα που ο σερίφης του σιλό παραβιάζει το μεγαλύτερο ταμπού απ’ όλα: αποφασίζει να βγει έξω, στην επιφάνεια του κατεστραμμένου πλανήτη…

Η μοιραία αυτή πράξη φέρνει στο φως ερωτήματα που κανείς μέχρι τότε δεν είχε διανοηθεί να θέσει: Τι υπάρχει στ’ αλήθεια εκεί έξω; Ποιος δημιούργησε το σιλό; Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες για τους δρακόντειους νόμους που διέπουν τη μικροσκοπική κοινότητα; Η Τζουλς Νίκολς, η νέα σερίφης, αναλαμβάνει να ξετυλίξει το κουβάρι των σκοτεινών μυστικών και να αντιμετωπίσει την τρομακτική αλήθεια.

 Το «Σιλό» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως αυτοέκδοση σε ebook και μέσα σε ελάχιστους μήνες κατέκτησε την κορυφή των best sellers, προσελκύοντας το ενδιαφέρον καταξιωμένων κινηματογραφικών σκηνοθετών και τηλεοπτικών καναλιών. Έχοντας λάβει διθυραμβικές κριτικές, το «Σιλό» αποτελεί ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, μια συγκλονιστική ματιά σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Έγραψαν για το «Σιλό»:

«Ένα μοναδικό επίτευγμα… ένας ολόκληρος κόσμος θα αποκτήσει ζωή, καθώς το διαβάζετε.»

Justin Cronin

«Το εκδοτικό φαινόμενο που καθήλωσε εξίσου το ευρύ αναγνωστικό κοινό και τους λάτρεις των βιβλίων φαντασίας.»

The Wall Street Journal

«Συναρπαστικό και αξιομνημόνευτο… Ένα δυστοπικό αριστούργημα που στέκεται

επάξια δίπλα στο 1984 και στο Brave New World

Daily Express

«Κλειστοφοβικό και κάθε τόσο πραγματικά τρομακτικό.»

The Washington Post

«Τρομακτικό, συναρπαστικό και εθιστικό. Με μια λέξη, εκπληκτικό.»

Kathy Reichs

«Ο Howey ξέρει να γράφει πραγματικά καλά… Τρομακτικό, ενδιαφέρον και μυστηριώδες. Μπορείς να καταλάβεις γιατί έχει τόσο φανατικό κοινό.»

The Guardian

«Μια τεράστια εναλλακτική επιτυχία. Απλώς μην το διαβάσετε στο σκοτάδι.»

The Sunday Telegraph

«Συναρπαστικό, έντονο, εθιστικό. Ένα μυθιστόρημα που δε θα ξεχάσετε ποτέ.»

S. J. Watson

Στοιχεία Βιβλίου:

 Συγγραφέας: Hugh Howey

Μετάφραση: Γιώργος Καρατζήμας

Τίτλος Πρωτοτύπου: Wool

Σειρά: Wool, Βιβλίο 1

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-336-4

Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 672

Τιμή: € 26,90

 


 

«Ο Γκρίζος Άνθρωπος»

 Ο Κόρτλαντ Τζέντρι είναι ένας καλός άνθρωπος. Αλλά και ένας εξαιρετικός δολοφόνος…

Για εκείνους που παραμονεύουν στις σκιές, είναι γνωστός ως ο Γκρίζος Άνθρωπος. Στο μυστικό κόσμο, είναι ένας θρύλος που ολοκληρώνει σιωπηλά τη μια δουλειά μετά την άλλη, κατορθώνοντας το αδύνατο, προτού χαθεί ξανά στο σκοτάδι. Και πάντα πετυχαίνει το στόχο του. Πάντα.

Όμως, στον κόσμο υπάρχουν δυνάμεις πιο θανάσιμες από τον Τζέντρι. Δυνάμεις όπως τα χρήματα. Η εξουσία. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι τα μοναδικά πράγματα για τα οποία αξίζει να πολεμήσεις. Και στα μάτια τους, ο Τζέντρι έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του.

Αλλά ο Κορτ Τζέντρι θα αποδείξει ότι για εκείνον, δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη ανάμεσα στο να σκοτώνεις για το χρήμα και να σκοτώνεις για την επιβίωση…

 Από το συγγραφέα που συνέχισε το έργο του Tom Clancy και δημιούργησε νέες περιπέτειες με πρωταγωνιστή τον υπερκατάσκοπο Jack Ryan.

 Με περισσότερα από τρία εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα παγκοσμίως, «Ο Γκρίζος Άνθρωπος» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς «Gray Man» από τον best selling συγγραφέα των New York Times, Mark Greaney που ενέπνευσε την επικείμενη υπερπαραγωγή του NETFLIX σε σκηνοθεσία των Anthony και Joe Russo («Captain America: Civil War», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame») με τους Ryan Gosling και Chris Evans στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 Έγραψαν για το μυθιστόρημα «Ο Γκρίζος Άνθρωπος»:

 «Ποτέ δεν έχει αποδοθεί ένας επαγγελματίας δολοφόνος τόσο ρεαλιστικά και τόσο θανάσιμα την ίδια στιγμή. Σε αφήνει σαν να έχεις φάει σφαίρα στο στήθος…»

– James Rollins

 «Λείο σαν ανοξείδωτο ατσάλι και μοχθηρό σαν συρματόπλεγμα… Ο Γκρίζος Άνθρωπος αστράφτει σαν λεπίδα σε σκοτεινό σοκάκι.»

– David Stone

 «Σκληρό, γρήγορο και ακλόνητο –ακριβώς όπως πρέπει να είναι ένα θρίλερ.»

– Lee Child

 «Οι κινηματογραφικές μάχες και οι αποδράσεις συμπληρώνουν την πλοκή, και ο Greaney παρέχει με μαεστρία μικρές λεπτομέρειες για να φωτίσει την ανθρώπινη πλευρά του Τζέντρι, σε αντίθεση με τη μικροπρέπεια και την απληστία των εχθρών του.»

– Publishers Weekly Review

 «Μέσα από το μακελειό, ο Τζέντρι παραμένει ένας ενδιαφέρων πρωταγωνιστής με το δικό του ηθικό κώδικα. Οι συγκρίσεις με τον Jason Bourne είναι αναπόφευκτες, αλλά ο Γκρίζος Άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας. Το τέλος φωνάζει για μια συνέχεια, αλλά θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί το επίπεδο έντασης αυτού του εντυπωσιακού ντεμπούτου.»

– Booklist

Στοιχεία Βιβλίου:

 Συγγραφέας: Marc Greaney

Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης

Τίτλος Πρωτοτύπου: The Gray Man

Σειρά: Gray Man, Βιβλίο 1

Κατηγορία: Μυστηρίου, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-341-8

Διαστάσεις: 14,5 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 416

Τιμή: € 17,70