Η φωνή των ποιητών στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο
«Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί  επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες νεοελληνικών σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα 11/3/2019 έως 17/3/2019 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Νικόλαο Ευαντινό. Μουσική επιμέλεια από τη Μαρία Ρεμπούτσικα ενώ τα ποιήματα διαβάζει στο στούντιο της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ο ίδιος ο ποιητής.

Ο Νικόλας Ευαντινός γεννήθηκε το 1982 και είναι από την Ιεράπετρα. Σπούδασε Ιστορία Αρχαιολογία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Νεοελληνική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει γράψει πέντε ποιητικά βιβλία. «Μικρές Αγγελίες» και «Ειδήσεις» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, «Ρουβίκωνας στα μέτρα μας» από τις εκδόσεις Μελάνι, «Ενεός», από τις εκδόσεις Μανδραγόρας, «Λιγωσάδικο» από τις εκδόσεις Μανδραγόρας και «Η γυρισμένη γλώσσα του Επιμενίδη», από τις εκδόσεις Μωβ Σκίουρος.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά.  Συμμετείχε στο μεσογειακό φεστιβάλ Ποίησης της Lodeve το 2013. Ποίηματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες και δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Για την συλλογή «Ενεός» βραβεύτηκε με το τρίτο βραβείο του Συμποσίου Ποίησης της Πάτρας. Παράλληλα ασχολείται με την μουσική. Το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τίτλο «Πανταχού Απών», ενώ είναι ο δημιουργός της μπάντας «Φέρ’ το Φόκο» με έναν δίσκο στο ενεργητικό της (2015). Το 2018 κυκλοφόρησε το ψηφιακό single «Χαλινάρι». Έχει γράψει στίχους σε πέντε τραγούδια για τον δίσκο ΚΥΡΒΑ του Νίκου Μαστοράκη.

«Ο ποιητής της εβδομάδας»  μεταδίδεται ώρα Ελλάδας: 12.00, 16.00, 01.00 και 04.00.

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη  & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας:

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

210 6066815 –  210 6066816 –  210 6066238